Erkeklerde ve Kadınlarda Saç Dökülmesi

bursa_saç_ekimi_merkeziErkeklerde saç dökülmesi nedeni ve saç kaybının en sık sebebi androjenik alopesi adını verdiğimiz durumdur. Androjenik alopesi tanım olarak kanda bulunan hormonlara saç foliküllerinin aşırı duyarlı olması durumudur. Aşırı duyarlılık durumu ise genetik olarak aktarılmaktadır. Dolayısıyla saç foliküllerimizin genetik kodları kanda dolaşan hormonlara aşırı duyarlı ise saç kaybına veya dökülmesine rastlarız.

Androjenik alopesi dışında erkeklerde saç kaybına neden olabilecek birçok hastalık (alopesi arreata) da mevcuttur. Saç dökülmesinin tipi, başlangıcı ve yaş gibi birçok faktör göz önünde tutularak tanıya kolayca ulaşılabilir.


Kadınlarda Saç Dökülmesinin Sebepleri

Kadınlarda ortaya çıkan saç dökülmesinin ise birçok farklı sebebi olabilir. Bu bakımdan kadınlardaki saç dökülmesinin sebepleri ve tanısı hakkında ayrıntılı araştırma yapmak gerekebilir. Saç kaybı ile birlikte sivilcelerin oluşu ve vücut bölgesinde tüylenme ortaya çıkması bize altta yatan hormonal bir hastalığı düşündürebilir. Bunlardan en sık rastlanılanı polikistik over sendromudur. Gebelik, emzirme, vitamin eksikliği, bazı kozmetik ajanlar ve hijyenik sebepler de kadınlarda saç dökülmesinin diğer sebepleridir diyebiliriz. Dolayısıyla kadınlarda ortaya çıkan saç dökülmelerinde mutlaka nedeni araştırmak gerekir.


Saç Dökülmesinin Tedavisi ve Saç Ekimi

Son dönemlerde PRP ile saç güçlendirme tedavisi ise her iki tip saç dökülmesi için kullanılan ortak bir tedavi haline gelmiştir. Tedaviye yanıt alınamayan durumlarda hem erkek hem de kadın hastalarımızda saç ekimi yöntemine başvururuz. Saç ekimi ile ilgili detaylı bilgiyi aşağıdaki sayfalarda bulacaksınız:




Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Bize Ulaşın

icon

Esentepe Mah. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Neşe Sok. No:6 Kat:4 D:12 Nilüfer - BURSA

telefon +90 224 242 00 57
+90 533 593 18 03 Whatsapp

facebook_ali_tufan_soydan9 [email protected]

facebook_ali_tufan_soydan| facebook_ali_tufan_soydan4| facebook_ali_tufan_soydan5| facebook_ali_tufan_soydan6