Göğüs Estetiği ile İlgili Merak Edilenler

göğüs_estetiği_yorumları_bursaMeme, göğüs eski çağlardan günümüze kadar, kadınların ve kadınlığın en önemli simgelerinden biri olmuştur. Eski dönemlerde iri göğüsler doğurganlığın simgesi olarak kabul edilmiş, zaman içinde insanların şehir hayatı ile tanışması ve estetik ve plastik cerrahi biliminin gelişmesiyle meme estetiği ile ilgili güncel yaklaşımlar ortaya çıkmıştır...

Meme estetiği genel olarak 4 ayrı operasyon ile değerlendirilen bir operasyon grubudur. Her operasyon da kendi içinde birçok farklı teknik ile yapılabilir. Bu duruım hastalarımızda biraz kafa karışıklığı yaratıyor. Bu yazıyı kaleme alma sebebim de göğüs estetiği ile ilgili yapılan operasyonlara genel bir bakış sağlamak olacak...


Meme estetiği için başvuran hastaların genel ifadeleri şu şekildedir;

a-Göğüslerim küçük

b-Göğüslerim küçük ve sarkık

c-Göğüslerim sarkık

d-Göğüslerim büyük

e-Göğüslerim büyük ve sarkık


Meme Estetiğinde Yapılan Operasyonlar

Meme estetiğinde yapılan operasyonlar ve hangi hastaların fayda göreceği ise şu şekilde özetlenebilir;

1-Meme Büyütme Ameliyatı:

Genellikle silikon protez-implantlar ile gerçekleştirilen bir operasyondur. Ameliyatta protez farklı yerlerden meme içine yerleştirilebilir. Kullanılan implantrların şekil ve büyüklüğü hastanın mevcut vücut yapısına göre seçilir. Protezin meme içinde duracağı pozisyon da (gland altı-kas altı-çift plan tekniği) yine vücut yapısına ve kişi beklentilerine göre planlanır. Genellikle 1-1.5 saat süren ve iyileşme dönemi kısa olan bir işlemdir. Meme büyütme ameliyatı ile hem küçük göğüslü hastalar, hem de küçük ve sarkık göğüslü hastalar fayda görür.

2-Meme Dikleştirme Ameliyatı:


Göğüslerin hacminin normal olduğu (büyük veya küçük değil), sadece meme dokusunda sarkma olan hastalara uygulanan operasyona meme dikleştirme veya mastopeksi adı verilir.Genellikle doğumlardan sonra meme dokusunu yerinde tutan bağların gevşemesi ile ortaya çıkar. Meme dikleştirme ameliyatı 2-2.5 saat kadar süren bir işlemdir. Göğüslerinde sarkıklık olan hastaların için yapılan bir operasyondur.

3-Meme Dikleştirme ve Büyütme Ameliyatı:

Göğüslerin hacminin nispeten az olduğu ve meme dokusunda ileri derecede sarkıklık olan hastalarda yapılan işlemdir. Bu tür göğüs yapısında meme dikleştirildikten sonra eğer meme hacmi yetersiz kalıyor ise aynı seansta veya sonradan bir protez silikon koymak gerekir. Dolayısıyla aynı seansta hem dikleştirme hem de büyütme yapılmış olur. 2-2.5 saat kadar süren bir işlem olup göğüslerinde sarkıklık olan fakat hacmi de nispeten yetersiz olan hastalar için yapılan bir operasyondur.

4-Meme Küçültme Ameliyatı:

Göğüsleri büyük ile göğüsleri büyük ve sarkık olan hastalar için yapılan ameliyata meme küçültme ameliyatı adını veriyoruz.
Aslında her meme küçültme ameliyatında meme dokusuna dikleştirme de yapılmaktadır. Dolayısıyla meme küçültme ameliyatı bir tür meme dikleştirme ameliyatı versiyonudur. Operasyon 2-2.5 saat kadar sürer. Meme küçültme ameliyatı aslında estetik cerrahi işlemi gibi değil, zaruri bir operasyon gibi düşünmekte fayda vardır. Çünkü hastaların birçoğunda ameliyat olmadaki asıl amaç büyük göğüslere bağlı boyun ve sırt ağrıları ile meme altında ortaya çıkan pişik veya mantar enfeksiyonlarından kurtulmaktır.

Herkese güzel bir hafta diliyorum...

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Bize Ulaşın

icon

Esentepe Mah. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Neşe Sok. No:6 Kat:4 D:12 Nilüfer - BURSA

telefon +90 224 242 00 57
+90 533 593 18 03 Whatsapp

facebook_ali_tufan_soydan9 [email protected]

facebook_ali_tufan_soydan| facebook_ali_tufan_soydan4| facebook_ali_tufan_soydan5| facebook_ali_tufan_soydan6