Doğum Sonrası Annelik Estetiği

blog buton10Hamilelik ve anne olmak, kadın hayatının en güzel ve en heyecan verici dönemleri. Ancak bazı kadınlar için bu süreç pek de istenmeyen kalıcı fiziksel değişimleri de beraberinde getiriyor. Çoğu kadın vücudundaki bu değişikliklere fiziksel ve duygusal anlamda uyum göstermekte güçlük çekiyor.

Gebelik, anne vücudunda birkaç farklı noktayı etkileyebiliyor. Göğüs, karın, yüz bölgesi ve genital alan bunların başlıcaları. Bazen bu fiziksel değişiklikler tek tek değil birlikte ortaya çıkıyor. Sorunların tedavisinde ise çoğu zaman cerrahi bazen de ameliyatsız yöntemleri kullanıyoruz.

Gebelik Sonrası Göğüs Bölgesi Sorunları

1) Gögüs Boyutlarında Küçülme ve Sarkma

Anne sütünün anneye ve bebeğe sayısız yararları vardır. Hamilelik döneminde göğüslerde değişiklikler olur. Süt oluşturan meme dokusu hacmi artar ve göğüs büyür. Doğumdan sonra gland denilen meme dokusu küçülür ve yerini yağ dokusu alır. Meme dokusunu saran deri ile meme dokusu arasında uyum bozulur. Böylece memelerde daha küçük görünüm ve sarkıklık ortaya çıkabilir. Meme küçüklüğü ve sarkıklığı estetik meme büyütme ameliyatı ile giderilebilir.

2) Gögüslerde Sarkma ve Meme Başında Değişiklikler

Bazı kadınlarda hamilelik esnasında göğüslerde aşırı şişme olabilir. Doğum sonrası alınmış olan fazla kilolar da verildikten sonra meme dokusunu saran deride oluşan deri fazlalığı sabit kalır. Deri fazla, içindeki göğüs dokusunun az olması sarkıklığa neden olur. Bazen de meme başında deformiteler ortaya çıkabilir.

Göğüs sarkıklığı, meme dikleştirme ameliyatı ile giderilebilir. Varsa meme başı deformiteleri de düzeltilebilir.

3) Gögüslerde Büyüme

Hamilelik döneminde meme boyutlarında artış ortaya çıkıyor. Emziren annelerde bu büyüme süt akışı nedeniyle devam eder. Meme hacminin gebelik ve emzirme süreci boyunca artması bazen kalıcı hale gelebilir. Bu durumda olağandan daha büyük göğüsler oluşur ve bu kişide ağrı yaratabilir. İri göğüsler bazen boyun fıtıkları, mantar ve pişiklere de sebep olabilir. Bu durumda meme küçültme ameliyatı önerilir.

Gebelik Sonrası Karın Bölgesi Sorunları

Hamilelik en çok karın bölgesinde değişikliklere neden olur. Bebeğin 9 ay boyunca yaşadığı bu bölgede inatçı yağ birikimleri olabilir. Karın ön duvarını oluşturan kaslarının ayrılması sonucu karın bombe görünümlü olabilir. Karın bölgesinde ayrıca doğuma bağlı çatlaklar oluşur. Doğum Sezaryen ameliyatı ile yapılmışsa, bu ameliyata bağlı iz olabilir. Daha sonraları bu bölgede deformite olabilir. Tüm bunlar yani “Annelik işaretleri” anneyi olumsuz yönde etkileyebilir.

Doğum sonrası karın bölgesinde olan bu değişiklikler estetik karın germe ameliyatı ile düzeltilebilir. Son dönemlerde mini karın germe veya genişletilmiş mini karın germe operasyonlarında da kalıcı ve yüz güldürücü sonuçlar alabiliyoruz.

Gebelik Sonrası İnatçı Yağ Birikimleri

Hamilelik döneminden sonra normal olarak alınan fazla kilolar verildikten sonra özellikle karın, uyluk iç ve dış tarafları, diz,kalça ve kolun üst taraflarında diyet ve egzersizle giderilemeyen inatçı yağ birikimleri olabilir. Selülit görünümleri ortaya çıkabilir.

Bu tür lokalize yağ birikimleri lazer liposuction işlemi ile tedavi edilir. Lazer tedavisinin en büyük avantajı cilt sıkılaşması sağlamasıdır.

Gebelik Sonrası Genital Estetik

Normal doğumlarda vagina genişler, yapısı bozulur ve küçük dudaklarda yırtılmalar olabilir. Küçük dudaklar adını verdiğimiz dokuda aşırı genişleme ortaya çıkabilir.

Bu tür şikayetlerde labioplasti veya vaginoplasti operasyonları ile tedavi edilir.


Varisler ve Diğer Damarsal Lezyonlar

Gebelikle birlikte karın içi basınç artar ve bacaklarda kan dolaşımı yavaşlar. Uyluk bölgesinde varisler oluşur ve bacak yan bölgeleri ile diz arkasında genişlemiş damarsal lezyonlar ortaya çıkar. Bazı durumlarda bu damarsal lezyonlar yüz bölgesinde de belirginleşir.

Bu tür damarsal lezyonların tedavisi lazeryardımı ile oldukça etkili bir şekilde gerçekleştirilmektedir.


Akne ve Lekeler

Gebelikte değişen hormonların en çok etkilediği alanlardan biri de yüz bölgesidir. Yağ ve ter bezlerinin normal yapısında değişikliğe sebep olan bu değişiklikler yüz bölgesinde lekelenmelere, aknelere ve düzensiz görünüme sebep olurlar. Bazen melazma (gebelik maskesi) adını verdiğimiz geniş lekelere de rastlanır.

Akne ve lekelerin tedavisi kliniğimizde birçok farklı yöntemin bir arada kullanılması ile başarıyla gerçekleştirilir...Kullanılan yöntemlerden ilki Hydrafacial adını verdiğimiz yeni nesil cilt bakım sistemidir. Bu yöntem ABD’de de 2011 yılının en iyi cilt bakım cihazı seçilmiş olup özellikle siyah noktaların tedavisi, tıkalı gözeneklerin açılması ve gözenek sıkılaştırma, küçük damarsal lezyonların tedavisi ile orta yaş kırışıklılarını gidermede son derece etkin bir yöntemdir.

Kliniğimizde bu amaçla kullandığımız diğer bir yöntem ise lazer yardımlı yüz yenileme sistemleridir. Lazer yardımlı yüz yenileme sistemleri ile gözenek sıkılaştırma, lekelerin giderilmesi, gebelik maskesinin tedavisi ve cilt sıkılaştırma işlemleri yapılmaktadır. Kombine tedaviler ile birçok sorunu tedavi etmekte ve kalıcı sonuçlar elde etmekteyiz.


Gebelik Sonrası Aşırı Tüylenme

Gebelik süresince değişen hormanlar nedeniyle bazı bölgelerde aşırı tüylenmeler oluşabiliyor. Tüylenmeden en etkin ve bilimsel yöntemlerle kurtulmanın yolu ise lazer epilasyondan geçiyor. Kliniğimiz FDA onaylı 2 ayrı sistem kullanarak aşırı tüylenmenin kalıcı ve etkin tedavisini gerçekleştirmektedir.

Gebelik Sonrası Cilt Çatlakları

Gebelik süresince aşırı gerilmeye bağlı olarak karın cildinde çatlaklar oluşabilir. Çatlaklar bazen deriden daha kırmızı renkte olabilir.

Çatlakların tedavisinde fraksiyonel lazerteknolojisi kullanmaktayız. Çatlaklarlar ile beraber renk değişikliği mevcut ise Nd:Yag adını verdiğimiz lazer teknolojisi devreye giriyor. Lazer yardımlı tedavilerin yanında kollojen yeniden oluşumunu hızlandıran PRP uygulamaları da kliniğimizde gerçekleştirilmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Bize Ulaşın

icon

Esentepe Mah. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Neşe Sok. No:6 Kat:4 D:12 Nilüfer - BURSA

telefon +90 224 242 00 57
+90 533 593 18 03 Whatsapp

facebook_ali_tufan_soydan9 [email protected]

facebook_ali_tufan_soydan| facebook_ali_tufan_soydan4| facebook_ali_tufan_soydan5| facebook_ali_tufan_soydan6