Kepçe Kulak Ameliyatında Yeni Yöntemler

kepçe_kulak_ameliyatında_yeni_yöntemlerKepçe kulak, bilindiği gibi kulağın baş bölgesi ile yaptığı açının fazla olması veya kulakta bulunması gereken bazı kıvrım noktalarının bulunmaması nedeniyle ortaya çıkan bir durumdur. Kepçe olan bölge kulağın üst,orta ve alt tarafında olabilir fakat genellikle kepçelik görüntüsü birden fazla alanda ortaya çıktığında görünür hale gelmektedir.

Kepçe kulak ameliyatında klasik olarak kulak şekillendirme işlemi yapılır. Bu işlemde en çok dikkat edilmesi gereken, dikişlerin deriden görünmesine engel olmaktır. Son dönemlerde, benim de uygulamaktan oldukça keyif aldığım bazı teknikler ile bu dikişlerin görünür hale gelmesi önemli ölçüde azaltılmış bulunmaktadır. Bu gelişmelerin en önemlisi, kulağın kendi yapısından kullanılan dokular ile bu dikişlerin örtülmesi işlemidir. Kepçe kulak ameliyatında son dönem gelişmelerden biri de mümkün olduğunca az dikiş kullanarak yine kulağın iç yapısından elde edilen dokular ile kulak şekillendirme işlemi gerçekleştirmektir ve kulak kıvrımları daha doğal hale gelmektedir. Son olarak artık daha küçük kesiler ile işlem gerçekleştirilmekte ve iz riski de oldukça az hale gelmektedir.

Özetlersek

  • Daha küçük kesilerin kullanılması
  • Daha az dikiş kullanılarak daha doğal görüntülerin elde edilmesi
  • Kullanılan dikişlerin hissedilmemesi ve dışardan görünmesine engel olacak çeşitli modifikasyonlar, kepçe kulak ameliyatında son dönemde ortaya çıkan en önemli gelişmelerdir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Bize Ulaşın

icon

Esentepe Mah. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Neşe Sok. No:6 Kat:4 D:12 Nilüfer - BURSA

telefon +90 224 242 00 57
+90 533 593 18 03 Whatsapp

facebook_ali_tufan_soydan9 [email protected]

facebook_ali_tufan_soydan| facebook_ali_tufan_soydan4| facebook_ali_tufan_soydan5| facebook_ali_tufan_soydan6