Kadınlarda Saç Problemleri

kadinlarda_sac_dokulmesi_bursaKadın hastalarımızda yaşanan saç dökülmesi ve seyrekleşme problemleri erkeklerden farklılık gösterir. Saç dökülmesi yaşayan kadınlarda dökülmenin sebebi mutlaka araştırılmalıdır. Yapılan çalışmalar, kadınlardaki saç dökülmesinin hormonal sebeplerden veya bazı kan değerlerinin yetersiz olmasından ileri kaynaklandığı bilinmektedir.

Kadınlarda Saç Dökülmesinin Sebepleri

Hormonal sebepli saç kaybından en çok tiroid hormonlarının az veya aşırı çalışması sorumludur. Bu durumda tiroid hormonlarının ve fonksiyonlarının düzeltilmesi, saç dökülme problemini ortadan kaldırır.

Kadınlarda yaşanan diğer bir saç dökülme sebebi, adet döneminde aşırı kan kaybı, dolayısıyla dokulara oksijen taşıyan ve eritrositlerin (alyuvar) içinde bulunan hemoglobin adı verilen molekülde yaşanan düşmelerdir. Bu tür şikayetleri olan hastalarımızda adet düzenleyiciler veya düşen hemoglobin seviyelerini normale getirmeye yönelik tedaviler etkin olmaktadır.


Kadınlarda Saç Dökülmesi Hangi Dönemlerde Artar?

Hormonal sebepler ve hemoglobin yetersizliği gibi durumlar göz ardı edildiğinde kadınlarda saç sorunları genelde 2 ayrı dönemde ortaya çıkmaktadır:

1-Gebelik: Gebelikte veya emzirme döneminde yaşanan saç dökülme ve güçsüzleşme problemlerinin en önemli nedeni, bu dönemde bebeğin ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri anneden alma zorunluluğunun olmasıdır. Anne yeterince ve düzgün beslenemiyorsa vitamin ve mineral kaybına uğrayacaktır. Saç köklerinin yaşamı için elzem olan bu elementlerin kaybı gebelik döneminde ve sonrasında saç kaybına neden olabilir. Bu dönemde yaşanan saç kayıplarının tedavisinde öncelikle saç dökülmesinin nedeni belirlenir. Bazı durumlarda eksik elementlerin tespiti için kan tetkiki yapma gereksinimi doğar. Tedavi süreci de gerek muayene, gerekse de kan tahlillerinin sonuçlarına bağlı olarak değişir.

2-Menapoz: Kadınların saç dökülmesi problemi yaşadığı 2. Evre genellikle menapoz evresidir. Bu evrede değişen hormanlara bağlı olarak saçlarda seyrekleşme ve güçsüzleşme olabilir. Bu durumda gerekli kan tetkikleri yapılır.


Kadınlarda Saç Dökülmesinin Tedavisi

Bu tetkikler sonucu kan değerleri normal bulunursa saç mezoterapisi ve PRP uygulamaları ana tedavi şablonumuzu oluşturur. Tedaviye cevap vermeyen hastalarımızda saç ekim yöntemi uygulanır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Bize Ulaşın

icon

Esentepe Mah. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Neşe Sok. No:6 Kat:4 D:12 Nilüfer - BURSA

telefon +90 224 242 00 57
+90 533 593 18 03 Whatsapp

facebook_ali_tufan_soydan9 [email protected]

facebook_ali_tufan_soydan| facebook_ali_tufan_soydan4| facebook_ali_tufan_soydan5| facebook_ali_tufan_soydan6