Bişektomi Nedir? Kimler Fayda Görür?

kadinlarda_sac_dokulmesi_bursaGün geçmiyor ki Estetik ve Plastik Cerrahide trend veya moda olarak tabir edebileceğimiz bir uygulama olmasın. Genel anlamda bu uygulamaların neredeyse tamamı zaten yıllardır uyguladığımız işlemler fakat dönem dönem farklı isimler verilerek tekrar gündeme geliyor. Askı dikişi (Fransız Askısı), Kantopeksi (Canthopexy-Badem Göz Ameliyatı) ve Bishectomy bu uygulamalardan bazıları… Bişektomi (Bischectomy-Hollywood yanağı-Yanak İnceltme) de bu operasyonlardan en çok talep yaratan işlemlerin başında geliyor.

Bişektomi ameliyatı için en uygun hasta grubu tabi ki yuvarlak yüz hatları olan ve tombul yanaklı kişiler. Son dönemlerde ise normal yüz yapısına sahip kişiler dahi bişektomi operasyonu istiyor. Benim naçizane düşüncem, bu işlemin ancak ihtiyacı olan kişilere yapılması yönünde...”Bichat” adını verdiğimiz yağ dokusu aslında bir yağ yastıkçığıdır ve çok az kişide hipertrofiye uğrar ve alınması gerekebilir.

Bichat yağ dokusu massater adını verdiğimiz çiğneme kasımızın ön tarafından başlayarak şakak bölgesine kadar uzanan bir anatomik plan..En önemli işlevi ise çiğneme kasları arasında kaygan bir yüzey sağlamak ve diğer mimik kaslarımızın hareketlerinden yüzün diğer yapılarını korumak.. Netice olarak bakımdan bichat yağ dokusu önemli bir destek görevi görmektedir.

Önemli bir yapı olan bichat yağ dokusu bazı kişilerde hipertrofiye uğrayarak (şişerek) yüze çok dolgun veya yuvarlak bir ifade kazandırabilir. Böyle durumlarda dahi yağ dokusunun ancak dolgunluk veren kısmı çıkarılmalıdır, tamamının çıkarılması üzücü sonuçlara yol açabilir.. Bu bakımdan, evet bichectomy bazı kişiler için görünüm açısından ek katkı sağlayabilir ama hasta seçimi ve çıkarılacak doku konusunda dikkatli olmak gerekir.

Herkese iyi haftalar dilerim

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Bize Ulaşın

icon

Esentepe Mah. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Neşe Sok. No:6 Kat:4 D:12 Nilüfer - BURSA

telefon +90 224 242 00 57
+90 533 593 18 03 Whatsapp

facebook_ali_tufan_soydan9 [email protected]

facebook_ali_tufan_soydan| facebook_ali_tufan_soydan4| facebook_ali_tufan_soydan5| facebook_ali_tufan_soydan6