Lazer Liposuction ve Lipocontrol Sistemi

liposuction_lipoliz_farki_nedir_bursaLazer liposuction (lazer lipoliz) sistemlerinin gelişmesi ile birlikte kullanılan lazer ışınları da farklılaşmaya başladı. Dünyanın önde gelen teknoloji üreticisi lazer firmaları en iyiyi bulma konusunda yarışa girdiler ve günümüzde kullanılan birkaç sistemi geliştirdiler. Lipocontrol, yani gps navigasyon sistemi ile çalışan lazer liposuction yöntemi, bu teknolojik gelişimin son halkalarından biri.

Bilindiği gibi tüm teknolojik gelişmeler bir ihtiyaçtan doğar. Lipocontrol sisteminin geliştirilmesi de böyle bir ihtiyaca dayanır. Liposuction işlemi yaptıran hastaların en büyük sıkıntılarından biri işlem bölgesindeki cilt düzensizlikleri veya dalgalanmalar olması idi. Yani cilt yüzeyinin düz olmaması. Lipocontrol sistemi GPS Navigasyon teknolojisi ile bu sorunu gidermeyi amaçlamıştır. GPS teknolojisi ile operasyon esnasında tüm tedavi alanı takip edilir, tüm bölgeler taranarak eşit enerji gönderilmesi sağlanır ve böylece işlem sonrası dalgalanma ve düzensizlik ihtimalini azaltılmış olur.

Lipocontrol Sistemi Nasıl Çalışır?

Lipocontrol sistemi FDA (Amerika Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından onaylı bir lazer liposuction yöntemidir. Sistemin çalışma mekanizması ise hayli bilindik bir teknoloji olan GPS Navigasyon, yani yön gösterme ve yönlendirme sistemine dayanır. GPS sistemi deri altındaki lazerin yağ dokusu içindeki hareketlerini takip eder ve bu takip sistemi uygulamayı yapan cerrahın ekranına yansır. Dolayısı ile cerrah uygulama esnasında yağ dokusuna ne kadar enerji verdiğini görebilir ve eksik kalan bölgeleri tespit ederek o bölgelere de enerji gönderir. Bunun yanında belirli bir bölgeye fazla enerji verilmek istenirse sistem kendisini kapatır. Böylece tedavi alanına eşit bir şekilde tarayarak atlama yapılmaksızın tüm bölgelere eşit şekilde tedavi edilebilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Bize Ulaşın

icon

Esentepe Mah. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Neşe Sok. No:6 Kat:4 D:12 Nilüfer - BURSA

telefon +90 224 242 00 57
+90 533 593 18 03 Whatsapp

facebook_ali_tufan_soydan9 [email protected]

facebook_ali_tufan_soydan| facebook_ali_tufan_soydan4| facebook_ali_tufan_soydan5| facebook_ali_tufan_soydan6