Dolgular ve Diğer Kullanım Alanları

peeling_leke_tedavisi_bursa

Yüz bölgesine uygulanan estetik işlemlerdeki bakış açısında son dönemlerde değişiklikler yaşandı. Eski dönemlerde yaşla birlikte esnekliğini kaybeden dokuların çıkarılması ön plandaydı. Yaşlanma fizyolojisi anlaşıldıkça ve anatomik özellikler ortaya çıktıkça estetik cerrahların bakış açısı da değişikliğe uğradı.

Yaşla birlikte yüz bölgesini saran bağ dokusu ve yumuşak dokular esnekliğini kaybeder. Genel olarak cilt altı yağ dokusunda hacim kaybı oluşur. Eski deneyimler sarkan bu dokuların çıkarılmasını içerirken yeni yöntemler ise, kaybedilen dokuların yeniden şekillendirilmesini ve yüze hacim vermeyi ön plana çıkardı.

Yüz bölgesinde kaybedilen hacmin yeniden oluşturulması için pek çok yöntem geliştirilmiş olsa da yağ enjeksiyonları ile dolgu uygulamaları günümüzde en popüler olanlar.

Dolguların İçerikleri ve Hyalüronik Asit Dolgular

Dolgu maddeleri de günümüzde farklılıklar göstermekte. Dolgular içerisinde en çok bilineni ve kullanılanı ise hyalüronik asid içerenler. Hyalüronik asit bilindiği gibi insan dokusunda bulunan ve görevi su tutmak ve hacim vermek olan bir tür yapıtaşı.

Dolgular Hangi Bölgelerde Kullanılır?

Dolgu maddeleri enjeksiyonu yüz bölgesinde olduğu gibi el sırtı ve dekolte bölgesinde de uygulanmakta. Yoğunlaştırılmış dolgular ise vücudun diğer bölgelerine hacim vermek için de kullanıyor.


Dolguların Kalıcılık Süresi Ne Kadardır?

Dolguların kalıcılık süresi dolgu özelliklerine ve yapılan alana göre değişkenlik gösteriyor. Son dönemlerde ortaya çıkan dolgularda kalıcılık süreleri 12-18 ay arasında değişkenlik göstermekte.

Dolgu maddelerinde son dönemlerde ortaya çıkan en önemli gelişmelerden biri kombine tedaviye izin veren ve aynı anda mezoterapi işlevi de gören ışık dolgular. Bu tür dolguların göz altı halkaları ve morlukları için kullanılan versiyonları da mevcut.

Dolgu ve Botoks Kombine Tedavileri

Dolgu enjeksiyonları özellikle üst yüz bölgesi adı verilen alın ve göz çevresinde botoks (botox) ile de kombine edilebilir. Bu tür uygulamalarda önce botoks uygulaması yapılır, botoks ile çözülmeyen çizgiler dolgu ile doldurulabilir.


Yüz Bölgesinde Dolgu Maddelerinin Kullanım Alanları

  • Dudak dolguları ve dudak dolgunlaştırma
  • Dudak çevresi çizgileri (sigara kullanan kişilerde görülen barkod çizgileri)
  • Göz çevresi dolguları ve göz altı morluklarının tedavisi
  • Elmacık kemiği ve yanak
  • Alın bölgesi çizgileri
  • Ağız kenarı ve yanak arası (nazolabial oluklar)
  • Ağız kenarlarından çeneye doğru uzanan çizgiler (marionette çizgileri)
  • Ameliyatsız burun estetiği ve dolgular

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Bize Ulaşın

icon

Esentepe Mah. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Neşe Sok. No:6 Kat:4 D:12 Nilüfer - BURSA

telefon +90 224 242 00 57
+90 533 593 18 03 Whatsapp

facebook_ali_tufan_soydan9 [email protected]

facebook_ali_tufan_soydan| facebook_ali_tufan_soydan4| facebook_ali_tufan_soydan5| facebook_ali_tufan_soydan6