Mükemmel Meme Oranı Nedir?

blog buton11Her doku için ideal oran farklı fakat "Plastic and Reconstructive Surgery Journal" dergisi 2014 Eylül sayısında mükemmel memenin nasıl olması gerektiği konusunda 1315 denek ile bir çalışma yapılmış.

1315 denek ve 10 ayrı model üzerinde, kişilerin beğenisi baz alınarak yapılan çalışmada kusursuz meme oranı 45:55 çıkmış. Bunu şöyle açıklayalım; memeyi bir bütün olarak düşünürsek ve meme başını merkez olarak kabul edersek bunun altında kalan kısmın uzunluğu tüm meme uzunluğunun %55'i ve üstte kalan kısımda %45'i ise kusursuz bir memeye sahipsiniz.

Biz plastik cerrahlar için bu önemli bir kriter çünkü meme büyütme operasyonlarında bu oranı yakalamak anatomik implantlar (damla protez) ile yakalamak daha kolay. Bu tür çalışmalar ileride meme büyütme cerrahisinde anatomik implantların daha çok tercih edileceğini gösteriyor.


Bursa Esteloft Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniğinde Kullandığımız Anatomik ve Yuvarlak İmplantlar ve Özellikleri Şöyledir:

Meme büyütme ameliyatı dış tabakası silikondan türetilmiş implantlar (protez) ile yapılır. Günümüzde, birbirine benzer görünse de çok farklı protez tipleri mevcut. Protezler genel olarak hacimlerine, yüzey özelliklerine (pürtüklü veya düz), şekillerine (anatomik veya yuvarlak), veya içeriklerine (silikon veya serum fizyolojik) göre sınıflanabilir. Protez çeşitliliğinin bu fazlalığı aslında mükemmel sonuçlara ulaşmak için gerekmektedir. Kliniğimizde en doğru protezin seçimi ise titiz bir muayene sonucu belirlenir.

Kaynak link:
http://journals.lww.com/plasreconsurg/Fulltext/2014/09000/Population_Analysis_of_the_Perfect_Breast___A.8.aspx

Kaynak video:
http://journals.lww.com/plasreconsurg/Pages/videogallery.aspx?videoId=538&autoPlay=true

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Bize Ulaşın

icon

Esentepe Mah. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Neşe Sok. No:6 Kat:4 D:12 Nilüfer - BURSA

telefon +90 224 242 00 57
+90 533 593 18 03 Whatsapp

facebook_ali_tufan_soydan9 [email protected]

facebook_ali_tufan_soydan| facebook_ali_tufan_soydan4| facebook_ali_tufan_soydan5| facebook_ali_tufan_soydan6