İple Yüz Germe - Yüz Askılama Yöntemleri

peeling_leke_tedavisi_bursaBir süredir hastalarımın merak ettiği ve sıkıkla sorduğu bir konu hakkında bilgilendirme yazısı yazmak ihtiyacı doğdu.. Yüz bölgesine uygılanan askı dikişleri, etkileri, kalıcıkları ve sonuçlarını kısaca özetlemeye çalışacağım...

Yüz bölgesi bilindiği üzere yer çekimi ve yaş etkisiyle zaman içinde sarkmaya maruz kalmaktadır. Biz plastik,rekonstrüktif ve estetik cerahlar olarak bu konu ile ilgili pekçok tedavi yöntemi uyguluyoruz. Bu tedavi yöntemleri arasında cerrahi olarak yaptığımız yüz ve boyun germe ameliyatlarından , HIFU-RF tedavileri gibi cihaz işlemlerine kadar geniş bir yelpaze mevcut... Askı dikişi yöntemleri de bu tedavi yöntemlerinden bir tanesi. Aslında tarihsel olarak uzun süredir uygulanmakta ve dönem dönem yeni isimlerle tekrar karşımıza çıkmakta olan bu yöntem, genel olarak cerrahi ve ameliyatsız yöntemlerin tam ortasında yer almaktadır.

İsimlendirme:

İple yüz germe, günümüzde farklı firmaların çıkardığı ürünler nedeni ile isimlendirilmeli farklı olabilmektedir. Aptoz dikişi, Contour thread, Thread lift, Silhoutte Soft, Spring Thread, Fransız askısı...vs. İsimlendirme farklı olsa da aslında temel olarak yaptıkları işler birbirine benzer.

Kimlere Uygulanır:

Askı dikişleri özellikle yanak,kaş ve boyun bölgesi sarkma ve düşüklük olan kişilere uygulanmaktadır. Herhangi bir yaş sınırı olmamakla berbaer genel olarak 40-60 yaş arası hastalar tarafından daha çok tercih edilmektedir.

Prosedür:

Askı dikişleri genellikle lokal anestezi altında uygulanan bir işlemdir. Kaş askılama , yanak askılama ve boyun bölgesi işlemleri genellikle en çok tercih edilen alanlardır. Beraberinde yağ enjeksiyonu, göz kapağı ameliyatı gibi lokal anestezi ile uygulanan işlemler kombine edildiğinde gerek sonuçlar daha iyi hale gelmekte gerekse de kalıcığı artmaktadır.

İşlem sonrası ve kalıcılık

İşlemden sonra bir miktar ödem ve bazı kişilerde morarma ortaya çıkabiliyor. Yani küçük de olsa bir iyileşme sürecinden bahsedebiliriz.Genel anlamda bilimsel yayınlarda 18-24 ay kalıcılıktan bahsedilmektedir. Benim klinik gözlemlerim de bu şekilde.Kombine işlemlerde bu kalıcılık bazı kişilerde daha uzun süreli hale gelebiliyor..

Sonsöz:

Her kişi gerek yüz yapısı ve gerek yaşlanma modeli olarak birbirinden farklılık gösterir. Bu bakımdan herkes özeldir ve tedaviler kişiye özgü planlanmalıdır. Bir kişide çok işe yarayan bir yöntem başkasında işe yaramayabilir. Bu tür tedaviler için tecrübeli plastik rekonstruktif ve estetik cerrahi uzmanlarının yönlendirme ve tavsiyelerine kulak vermek önemlidir.

Herkese iyi haftalar...

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Bize Ulaşın

icon

Esentepe Mah. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Neşe Sok. No:6 Kat:4 D:12 Nilüfer - BURSA

telefon +90 224 242 00 57
+90 533 593 18 03 Whatsapp

facebook_ali_tufan_soydan9 [email protected]

facebook_ali_tufan_soydan| facebook_ali_tufan_soydan4| facebook_ali_tufan_soydan5| facebook_ali_tufan_soydan6