Lazer Liposuction ve Klasik Liposuction Farkı

liposuction_lipoliz_farki_nedir_bursaLazer liposuction veya lazer lipoliz operasyonları son dönemin en popüler estetik cerrahi uygulamalarının başında geliyor. Lazer liposuction yönteminin gelişmesi ve yaygınlaşması ile birlikte hastalarımız sıklıkla şu soruyu soruyor "peki bu sistemin klasik liposuction işleminden farkları nelerdir?"

Yağ parçalama farklılığı:

İlk farklılık yağları parçalama aşamasında ortaya çıkıyor. Klasik sistemlerde yağ parçalama işlemi mekanik olarak, yani darbe ile gerçekleştiriliyor. Liposuction kanülleri ile yapılan darbe işlemi yağları parçalıyor ve negatif basınçlı sistemler ile yağ vücut dışarısına çıkarılıyor.

Lazer liposuction yöntemine ise lazer kanülleri cilt altı yağlı dokuda işleme tabi tutuluyor. Lazer enerjisi ısı enerjisine dönüşüyor. Bu ısı enerjisi de yağları parçalıyor. Dolayısı ile dokuya bir darbe veya mekanik güç uygulanmıyor. Bunun hastaya en büyük katkısı ise ağrı duyusudur. Yani hasta bu işlemde çok daha az ağrılı uyaranla karşı karşıya kalıyor. Bu durum işlemi lokal anestezi ile yapmaya imkan tanıyor. Ameliyat sonrasında ağrılar da klasik sisteme göre daha az ortaya çıkıyor.


Cilt sıkılaştırma etkileri:

Klasik liposuction operasyonu olan kişilerin en büyük sorunlarından biri cilt sarkması. Kişiler yağlarından kurtulduklarını fakat derinin tam olarak toparlanmadığını belirtiyorlar. Lazer liposuction yönteminin en büyük avantajlarından biri de cilt sıkılaştırma etkisinin olması. Daha önce belirttiğim gibi lazer enerjisinin ısıya dönüşmesi deri altına bulunan ve deriye sıkılık veren kollojen isimli proteini aktive ediyor. Cilt sıkılaşma etkisi işlemden sonra 6.aya kadar devam ediyor.


Morluk ve şişlikler:

Klasik liposuction yönteminde mekanik travma uygulandığından işlem bölgesinde yer alan damarlarda da yırtılmalar oluşuyor. Bu durum işlemden sonra morarmaların fazla olması anlamına geliyor. Darbe etkisi ile şişlikler fazla oluyor Lazer liposuction yöntemi ise ısı enerjine dönüştüğünden bölgedeki damarları da kapatıyor. Böylece işlemden sonra morarma daha az ortaya çıkıyor. Bir diğer avantaj da darbe uygulanmadığından ameliyata bağlı şişlikler daha az ortaya çıkıyor.


Özetle lazer liposuction ile klasik liposuction işlemleri arasındaki en büyük farkları şöyle sıralayabiliriz:

  • İşlem sırasında ve sonrasında ağrı duyusunun daha az olması
  • İşlemin lokal anestezi ile yapılabiliyor olması
  • Cilt sıkılaşması etkisi
  • İyileşme süresinin daha az olması
  • Morluk ve şişlik gibi yan etkilerinin çok daha düşük olması

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Bize Ulaşın

icon

Esentepe Mah. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Neşe Sok. No:6 Kat:4 D:12 Nilüfer - BURSA

telefon +90 224 242 00 57
+90 533 593 18 03 Whatsapp

facebook_ali_tufan_soydan9 [email protected]

facebook_ali_tufan_soydan| facebook_ali_tufan_soydan4| facebook_ali_tufan_soydan5| facebook_ali_tufan_soydan6