Jinekomasti ve Lazer Lipoliz

lipoliz_ile_jinekomasti_tedavisi_bursaJinekomasti, bilindiği gibi erkeklerde meme büyümesi anlamına gelmektedir. Jinekomastiyi oluşturan sebepler değişkenlik gösterse de idiyopatik sebepler (kendiliğinden oluşan), aşırı kilo, hormonal bozukluklar, sistemik hastalıklar ve bazı ilaçların yan etkileri en sık oluşum nedenleridir.

Jinekomasti tedavisi genel anlamda meme içeriğine göre farklılık gösterir. Bilindiği gibi meme dokusunda gland adı verilen sert hücreler ve yağ dokusu beraber bulunur. Erkeklerde gland dokusunun çok fazla olmaması gerekir fakat jinekomastide bazen gland dokusu da büyür. Muayene sonusunda gland yoğun jinekomasti tespit edilirse a cerrahi işlem uygulamak gerekir. Yağ yoğunluklu jinekomastide ise liposuction ilk tercih edilen yöntemdir.

Liposuction yöntemlerinin
gelişmesiyle birlikte lazer lipoliz yöntemleri de jinekomasti tedavisinde sıklıkla kullanılır olmuştur. Lazer yardımlı liposuction/lipoliz işleminde bir miktar gland dokusu da eritilebildiğinden, gland dokusu da parçalanabilmektedir. Lazer enerjisi cilt altında ısı enerjisine dönüşür. Isı enerjisi yağ hücrelerini geri dönüşümsüz olarak yok eder. Sistem ısı etkisi ile cilt sarkıklığı tedavisini de gerçekleştirir. İşlem lazer enerjisi ile yapıldığından ve mekanik travma kullanılmadığında, morluk şişlik ve ağrı gibi yan etki olasılıkları da klasik liposuction işlemine göre oldukça düşüktür. Görüldüğü gibi jinekomasti tedavisinde lazer lipoliz yöntemi gerek etkinlik gerekse de güvenlik bakımından oldukça etkili sonuçlar yaratmakta ve yan etki ihtimalini oldukça azaltmaktadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Bize Ulaşın

icon

Esentepe Mah. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Neşe Sok. No:6 Kat:4 D:12 Nilüfer - BURSA

telefon +90 224 242 00 57
+90 533 593 18 03 Whatsapp

facebook_ali_tufan_soydan9 [email protected]

facebook_ali_tufan_soydan| facebook_ali_tufan_soydan4| facebook_ali_tufan_soydan5| facebook_ali_tufan_soydan6