Yüz Germe? Boyun Germe? Mini Yüz Germe?

peeling_leke_tedavisi_bursaSon dönemlerde hastalarımızın sıkça talep ettiği fakat hakkında kafa karışıklığı olan bir ameliyat yöntemini açıklamak ihtiyacı doğdu. Yüz germe ameliyatı nedir..? Yüzümüzün hangi bölgelerini düzeltir..? Mini yüz germe ameliyatı ile olan farkları nelerdir..? Boyun Germe ameliyatı nedir..?

Yüz germe ameliyatı esas itibarı ile kulak önü ve kulak arkası kesilerden yapılan cerrahi bir işlem...Genel olarak yüz ve boyun bölgesinde ortaya çıkan sarkmaları düzeltmek amacıyla kullanılır..Demek ki yüz germe ameliyatı dediğimiz durum hem yüz bölgesi hem de boyun bölgesini içine alan cerrahi bir işlem...Yani yüz germe ameliyatı derken esasında hem yüz,hem de boyun germe ameliyatından bahsetmiş oluyoruz.

bursa estetik cerrah
* Yukarıdaki tabloda kırmızı gösterilen çizimlerde ameliyat kesi yerlerini görüyorsunuz.

Son 10-15 yılda ise plastik cerrahide yaşanan değişimlere paralel yüz germe ameliyatı da evrimsel değişime uğradı. Örneğin boyun bölgesinde henüz sarkması olmayan ama yüzünde sarkması olan hastalara ne tür cerrahi işlemler uygulayacağız? İşte mini yüz germe ameliyatı bu ihtiyaçtan ortaya çıktı. Sadece kulak önünde yapılan kesi ile sadece yüz bölgesindeki sarkmaların tedavi edilir,kulak arkasında kesi yapılmaz ve boyun bölgesinde işlem gerçekleştirilmez. Kesi daha küçük olduğu için ismine ne "mini yüz germe ameliyatı" adı verildi.

Mini yüz germe ameliyatı tanımlanınca haliyle boyun germe işlemi de tanımlanmış hale geldi. Şöyle ki; sadece boyun bölgesinde sarkması olan ama yüz bölgesinde yaşlılık belirtileri olmayan hastalara da sadece kulak arkasından yapılan kesiler ile "boyun germe" ameliyatı yapılabilir düşüncesi ortaya çıktı...Böylece boyun germe ameliyat teknikleri de oluşturulmuş oldu.

Kısaca, biz plastik cerrahide yüz germe ameliyatı dediğimizde hem yüz hem boyun germe ameliyatından bahsediyoruz...Mini yüz germe ameliyatında sadece yüz, boyun germe ameliyatında ise sadece boyun bölgesi işleme dahil edilmektedir.

Herkese iyi haftalar dilerim

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Bize Ulaşın

icon

Esentepe Mah. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Neşe Sok. No:6 Kat:4 D:12 Nilüfer - BURSA

telefon +90 224 242 00 57
+90 533 593 18 03 Whatsapp

facebook_ali_tufan_soydan9 [email protected]

facebook_ali_tufan_soydan| facebook_ali_tufan_soydan4| facebook_ali_tufan_soydan5| facebook_ali_tufan_soydan6