Lazer Lipoliz ve Lazer Liposuction Farkı

liposuction_lipoliz_farki_nedir_bursaSon dönemlerde en çok sorulan sorulardan biri...Lazer lipoliz nedir? Lazer liposuction nedir? Aralarındaki farklar nelerdir? Soruları cevaplamadan ne zaman hangi yöntemi kullandığımı şöyle açıklayabilirim. Yüklü miktarda yağ eritme işlemi yapılacaksa ve beraberinde cilt sıkılaşması etkisi isteniyorsa, işleme ait sonuçların erken dönemde ortaya çıkması bekleniyorsa ve karın, bel ve basen gibi yağ dokusu kalın olan bölgelere yapılacaksa lazer liposuction yöntemi kullanılır

Az miktarda yağ eritilecekse, sadece cilt sıkılaşması etkisi isteniyorsa ve gıdı ve bacak içi gibi ince yağ dokusu içeren alanlara yapılacaksa Lazer lipoliz yöntemi kullanılır.

Şöyle ki; Lipoliz (lypo-lysis) yağ eritme anlamına gelmektedir. Lazer lipoliz adını verdiğimiz yöntem de lazer yardımı ile yağların eritilmesi işlemine verilen isimdir. Lipoliz işleminde eritilen yağlar vücut dışına çıkarılmaz yani "suction-yağ alma" yapılmaz. Eritilen yağlar vücuttan kendiliğinden atılır. Bu süre 3-6 ay arası zaman almaktadır.

Lazer liposuction ise; lipoliz yaptığımız, yani erittiğimiz yağın vücut dışına çıkarılmasıdır.

Lazer lipoliz ve lazer liposuction işlemlerini ne zaman kullanıyoruz? Hangi yöntemi kullanacağımıza nasıl karar veriyoruz?

Bu sorunun birkaç cevabı var:

1- Lipoliz işleminde eritilen yağlar vücut dışına çıkarılmadığından yağların vücuttan kendilğinden atılması uzun süre almaktadır. Yani cerrahi işlem sonucunda beklemeyi göze alan kişiler için lipoliz yapılabilir. Kişi eğer sonuca daha erken ulaşmak istiyorsa lazer ile eritilen yağ vücut dışına çıkarılır yani "suction" yapılır.

2- Yoğun miktarda yağ erittiğimiz karın ve bel gibi bölgelerde daha erken sonuç almak için genellikle lazer liposuction yöntemini tercih ederiz. Bunun yanında bacak iç yüz ve gıdı bölgesi gibi daha az yağ içeren alanlarda ise lazer lipoliz yeterli olabilmektedir.

3- Lazer liposuction yöntemi lazer lipolize göre çık daha etkin bir yöntemdir çünkü lazerin eritemediği yağlar da tedavi edilebilir.

Genel anlamda yukarıda açıkladığım gibi iki yöntem arasındaki temel farklar; etkinlik, sonuca ulaşma ve eritilecek yağ miktarına göre belirlenmektedir. Burada önemli olan bu tür işlemlerin lazer cerrahisi konusunda bilgi sahibi olan bir Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi uzmanı tarafından yapılması gerekliliğidir. Bu konuda eğitimli bir plastik cerrahi uzmanı her iki yöntemi de kullanabilir ve kişiye ve ihtiyaca göre tedaviyi şekillendirilebilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Bize Ulaşın

icon

Esentepe Mah. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Neşe Sok. No:6 Kat:4 D:12 Nilüfer - BURSA

telefon +90 224 242 00 57
+90 533 593 18 03 Whatsapp

facebook_ali_tufan_soydan9 [email protected]

facebook_ali_tufan_soydan| facebook_ali_tufan_soydan4| facebook_ali_tufan_soydan5| facebook_ali_tufan_soydan6