Sıradışı Dolgular

peeling_leke_tedavisi_bursaDolgu maddeleri enjeksiyonu Estetik ve Plastik Cerrahide uzun süredir uygulanan tedavilerden. Herkesin bildiği ve sıklıkla uygulanan dudak, elmacık kemiği, yanak ve ağız kenarı bölgelerinin yanında, son zamanlarda popüler olan başka yüz bölgeleri de mevcut. Son dönemde popüler olan bu uygulamalara ve hangi amaçla uygulandığına kısaca göz atalım.

Göz Altı Dolgusu:
Tear trough deformitesi adı verilen (göz yaşı kanalı) bölgenin doldurulması için kullanılmaktadır. Genel olarak alt göz kapaklarında torbalanması olmayan ama çöküklük olan kişiler için uygun bir yöntemdir. Bazı dolgu maddelerinin içinde göz altı bölgesinin deri rengini açan ilaçlar da mevcut. Bu bakımdan bu tür dolgulara genellikle ışık dolgusu adı verilmekte.

Çene Dolgusu:
Son dönemin en popüler uygulamalarının başında geliyor. Özellikle alt çenesi hafif derecede geride olan kişiler için uygun bir yöntem. Diğer dolgu uygulamaları gibi yüzün anatomik yapısı, burun-dudak-çene düzlemi mutlaka göz önünde bulundurlarak yapılırsa sonuçlar çok daha iyi hale geliyor.

Çene Kontürü Dolgusu:
Alt çeneden yanlara doğru uzanan bölgeyi belirginleştirmek için kullandığımız dolgular.Populer bir uygulama olmakla beraber diğer bölgelere göre daha fazla dolgu maddesi kullanmak gerekiyor. Klasik hyaluronan içeren dolguların yanında kalsiyum içeren dolgular da bu alan için kullanılabilir.

Burun Dolgusu:
Özellikle burun sırtında düzensizlik-çökme gibi problemi olanlar için uygulamakta olduğumuz dolgu. Kısmen burun ucu da bir miktar yukarı kaldırılabilir. Şahsen burun sırtı dışındaki alanlara yapılması konusunda bazı tereddutlerim mevcut. Burun sırtı ve burun başlangıç noktası uygulamaları çok daha güvenli.

Şakak Dolgusu:
Özellikle yaşlanma ile birlikte şakak bölgesinde hacim kaybı ve atrofi ortaya çıkıyor. Şakak bölgesi hacim kaybı kişileri olduğundan daha yaşlı gösteriyor. Şakak bölgesi dolgu uygulamaları , zaman içinde atrofiye uğrayan yağ dokusunu yerine konması ile çok daha iyi bir görünüm yaratıyor.

Sıradışı alanlarda kullanılan dolgular, klasik hyaluronon dolgular olabileceği gibi kişinin kendi vücudundan alınan yağ dolgusu ile de gerçekleşebilmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Bize Ulaşın

icon

Esentepe Mah. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Neşe Sok. No:6 Kat:4 D:12 Nilüfer - BURSA

telefon +90 224 242 00 57
+90 533 593 18 03 Whatsapp

facebook_ali_tufan_soydan9 [email protected]

facebook_ali_tufan_soydan| facebook_ali_tufan_soydan4| facebook_ali_tufan_soydan5| facebook_ali_tufan_soydan6