Bacak Estetiği İçin İmplant mı Yağ Dokusu mu?

blog buton 13Bacak estetiği ameliyatları son dönemlerde en çok sorulan ve işlem sayısı artan ameliyatların başında geliyor. Doğuştan, geçirilmiş çocuk felci, travma veya kazaya bağlı veya başka sebeplerle bacak bölgesinde incelme olan kişilerde genel anlamda 2 farklı yöntem ile işlem uygulanır. Bunlardan birincisi bacak implantları ile bacak kalınlaştırma, diğeri de yağ enjeksiyonu yöntemidir.

Peki bu yöntemlerin avantaj ve dezavantajları nelerdir? Kime hangi yöntem uygulanır? Asıl cevap bulunması gereken soruar bunlar aslında.

Bacak kalınlaştırmak ve düzeltmek amacıyla kullanılan implantlar silikon yapıdadır. Aslında meme implantlarına benzer özellikleri bulunur ama anatomik şekil itibarı ile bacak bölgesine uygun olarak geliştirilmiştir. Bacak implantlar (calf implant), bacak arka bölgesinden yapılan 4-4.5 cm lik bir kesi ile bacak arka bölgesine yerleştirilir. Ameliyat süresi yaklaşık 1 saat kadardır.

Bacak bölgesine yağ enjeksiyonu ile vücudunda yabancı madde istemeyen kişiler için yapılır. Genel olarak basen, bel ve karın bölgesinden alınan yağlar istenilen alanlara enjekte edilir. Bacağın sadece arka kısmına değil, ön bölgelerine de enjeksiyon yapılabilir. Bu bakımdan implantlara gmöre avantaj sağlar. Yağ dolgusunun yaklaşık yarısının eriyeceğini düşünüyoruz 1 yıllık süreçte. Bu bakımdan kişilerin gelecek hayatında tekrar yağ enjeksiyonu yaptırma ihtimali vardır.

Bazı hastalarımız ise bacaklarının hem ön hem de arka kısımlarının kalınlaşmasını ister. Bu durumda bacak implantı sadece bacak arka kısmını kalınlaştırdığı için bacak ön ve yan bölgelerine yağ enjeksiyonu yapılır. Böylece hem implant hem de yağ enjeksiyonu aynı seansta gerçekleştirilmiş olur.

Bu bakımdan bacak estetiği yaptırmayı düşünen hastalarımıza bu 2 yöntemin avantaj ve dezavantajlarını düşünerek karar vermesinde fayda bulunmaktadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Bize Ulaşın

icon

Esentepe Mah. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Neşe Sok. No:6 Kat:4 D:12 Nilüfer - BURSA

telefon +90 224 242 00 57
+90 533 593 18 03 Whatsapp

facebook_ali_tufan_soydan9 [email protected]

facebook_ali_tufan_soydan| facebook_ali_tufan_soydan4| facebook_ali_tufan_soydan5| facebook_ali_tufan_soydan6