Lazerle Dövme Silme

Dövme silme işlemlerinde kullanılan en etkin ve bilimsel yöntem Q switched Nd:Yag lazerleridir. Q switch lazerler konsantre ışık enerjisi üretirler ve lazer ışını derinin yapısına zarar vermeden geçerek cilt altında yer alan dövmeyi ve dövmeyi oluşturan mürekkebi hedef alır. Dövme tarafından emilen lazer enerjisi dövmeyi küçük parçacıklara böler ve cildin doğal filtreleme sistemi sayesinde dışarı atılmasını sağlar.

Dövme Silme Video izle - Lazerle Dövme Sildirme Video İzle


Kliniğimizde dövme silme uygulamaları Q-switch lazer ile yapılmaktadır. Günümüzde, bilimsel olarak dövme silme tedavisinde Q-switch lazerlerin kullanılması tavsiye edilmektedir.


Koyu ve Açık Renkli Dövmeler

Çoğu zaman dövmeler birden fazla renkte olurlar. Dövmelerdeki değişik renkler deri altına demir, karbon, kobalt, krom ve titanyum bileşikleri verilerek oluşturulur. Siyah renkli dövmeler her türlü ışığı absorbe edebildiği için her tür dövme lazeriyle en kolay sonuç alınan dövmelerdir. Koyu renkler de siyah renk gibi lazer tedavisine cevap verdiğinden kolay sonuç alınırken, sarı, yeşil v.b. renkler daha spesifik dalga boyları tarafından emebildiğinden daha zor ve daha uzun sürede tedavi edilebilirler. Silinecek dövmenin bulunduğu bölge, yüz gibi kanlanması iyi ve derisi ince olan bir bölgeyse tedaviden sonra iyileşme daha hızlı olur. Bu da daha yüksek enerji verilerek çalışmaya imkan tanırken, daha kolay ve daha kısa sürede sonuç alınabilir.

Amatör dövmeler, dövme işlemini yapan sanatçıların dışında, kişilerin birbirlerine uyguladığı işlemlerdir. Genellikle iğne ile karbon partikülleri kullanılarak ve tek renkli olarak karşımıza çıkar. Bu tür dövmelerde lazerle silme işlemi genellikle daha kısa seans süresi ve sayısı gerektirir.

Profesyonel dövmeler ise genellikle çok renklidir ve derinin daha derin tabakalarına işlenir. Bu bakımdan profesyonel dövmelerin çıkarılması daha uzun ve fazla seanslar gerektirebilir.

Dövmelerin Lazerle Silinmesi Kaç Seans Gerektirir?

Dövmelerin lazerle silinmesinde seans sayısını kullanılan boya, uygulanan teknik, kullanılan boya miktarı ve kullanılan lazer türü belirler. Dövme silme seans sayısı 1-10 arasında değişir. Yüzeysel işlenmiş amatör dövmeler bazı durumlarda tek seansta tedavi edilebilirken çok renkli ve derine işlenmiş dövmeler 6-10 arası seans gerektirebilmektedir.

Lazerle Dövme Silme Seans Aralıkları

Lazer ile dövme silme seans aralıkları genellikle 6-8 hafta arasındadır. Dövme silme işleminden sonra deri yüzeyinde 3-4 gün kabuklanma olur. Bu süre sonunda kabuklar dökülür ve deri yüzeyi normale döner, deri altında tetiklenmiş olan boyanın vücuttan uzaklaştırma işlemi devam eder. Dövme silmede ikinci veya daha ileri seanslar da en erken 6- 8 hafta sonra alınır. Bazen seans aralıklarının daha fazla uzatılması da istenebilir.


Lazerle Dövme Silme Ağrılı Bir İşlem midir?

Genelde dövme silme işleminde rahatsız edici bir ağrı olmaz. Ağrı hissini azaltmak için anestezik kremle uyuşturmak, lokal anestezik (bölgesel uyuşturma) ve soğuk hava ile tedavi alanını soğutmak gibi ağrı hissini azaltmaya yönelik işlemler uygulanabilir.

Dövmeler Kısmi Olarak Silinebilir mi?

Dövmenin içindeki bir yazı veya desenin yok edilmesi işlemlerini yapabilecek incelikte lazerler ve teknikler kullanılmaktadır. Bu bakımdan dövmeler kişilerin isteğine bağlı olarak bölgesel olarak ta silinebilir.

Kalıcı Makyajlar ve Lazer

Kalıcı makyajların lazer ile silinmesi mümkündür. Kalıcı makyaj sildirme işlemi de dövme sildirme işlemi gibi 3-5 arası seans gerektirir.


Lazerle Dövme Silme İşlemi Öncesinde Hazırlık

Tedavi öncesi güneşlenmemek, solaryuma girmemek gerekir. İşlemden önce ve sonra cerrahınızın önereceği leke giderici kremler kullanmak gerekebilir. Tedavi sonrası güneş koruyucu kremler kullanmak gerekir. İşlemden 1 hafta öncesine kadar aspirin ve benzeri kan sulandırıcı ilaçlar kullanmamak gerekir. İşlemin ağrı hissi uyandırmaması için işlem öncesi bölgesel uyuşturma işlemi yapılabilir.


Lazerle Dövme Silme İşlemi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar:

Tedaviden sonra yaklaşık 3-4 gün sürecek bir kabuklanma oluşur. Bu bölgeye antibiyotikli kremler uygulanmalıdır. Kabuklanma süresince havuza veya denize girmemek, sıcak su veya sauna uygulamalarından kaçınmak gerekir.
İşlemden sonra güneşlenmemek gerekir. Güneş koruyucu kremlerin kullanılması önerilir. Hekiminizin tavsiyesi doğrultusunda lekeden koruyucu kremler kullanmak gerekebilir.


Lazerle Dövme Silme ve İzler

Lazerle dövme silme tedavilerinin büyük çoğunluğunda kalıcı bir lekelenme veya iz gelişmemektedir. Fakat her tıbbi işlem beraberinde belli riskleri getirir. Deri de diğer organlarda olduğu gibi sorun yaşayabilecek bir yapıya sahiptir. Eğer kişinin iz bırakmaya müsait bir deri yapısı varsa veya keloid, hipertrofik skar gibi tıbbi geçmişi bulunuyorsa bu tür vakalarda sorun gelişme riski artmaktadır. Uygulama öncesi ve sonrası uymanız gereken kurallara uyduğunuz takdirde genellikle sorun yaşamadan dövmenizi sildirmek mümkün olmaktadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Lazerle Dövme Silme Fiyat - Bursa Lazerle Dövme Sildirme Fiyatları

Bize Ulaşın

icon

Esentepe Mah. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Neşe Sok. No:6 Kat:4 D:12 Nilüfer - BURSA

telefon +90 224 242 00 57
+90 533 593 18 03 Whatsapp

facebook_ali_tufan_soydan9 [email protected]

facebook_ali_tufan_soydan| facebook_ali_tufan_soydan4| facebook_ali_tufan_soydan5| facebook_ali_tufan_soydan6