Kimyasal Peeling

Peeling - Cilt Yenileme ve Soyma

Cilt yenileme ve soyma işlemleri birbirinden farklı üç ayrı yöntem ile yapılabilir. Bunlar kimyasal peeling, mekanik peeling ve lazer ile yüz gençleştirme işlemleridir

Peeling , cilt yenileme işlemini, deriyi oluşturan tabakaları soyarak gerçekleştirir. Soyma işlemi sonunda oluşan yeni deri daha sağlıklı, gergin, pürüzsüz ve canlı bir görünüm kazanır. Zaman içinde deri ve derialtı dokusunda kollojen adı verilen destek dokularda artış görülür.

Soyma işlemi yüzeyel, orta derinlikte ve derin tabakaları etkileyebilir. İşlemin etkinliği ve kalıcılığı soyma işleminin derinliğine bağlı olarak değişir. Yüzeyel yapılan peelingler ile etkinlik daha kısa sürerken derin peelingler çok daha uzun süreli ve kalıcı sonuçlar sağlar. Bunun yanında iyileşme dönemi de o kadar uzun olur.Bu bakımdan yüzeyel peeling işlemleri seanslar halinde uygulanır ve kalıcılık arttırılır.

  • Kırışıklıkların giderilmesi
  • Cilt lekelenmeleri (özellikle güneşe bağlı lekeler)
  • Yüzey düzensizlikleri tedavisi
  • Sivilce ve komedonların giderilmesi
  • Akne izlerinin yok edilmesi
  • Gözenekli cilt yapısının daha düzgün hale gelmesi
  • Genel cilt canlanması ve parlaklığının arttırılması amacıyla kullanılır.

Kimyasal Peeling

Çeşitli kimyasal ajanlar kullanılarak yapılan cilt yenileme işlemine kimyasal peelind adı verilir. Kullanılan ilaca ve uygulama süresine bağlı olarak yüzeyel, orta derinlikte ve derin tabakaları etkileyebilir.

Yüzeyel peelingler genellikle10-14 gün aralıklarla toplam 4-10 seans uygulanabilir. Ağrısız bir işlemdir ve kişi aynı gün iş yaşamına devam edebilir. Buna bağlı olarak iyileşme dönemi de çok kısa sürmektedir. Günlük ve aylık yapılan bakımlar ile sonuçlar çok daha etkili olmaktadır. Yüzeyel peeling amacıyla kullanılan ajanlar genellikle meyve asidi ve enzimleridir .Bu nedenle ilaca bağlı yan etkileri yok denecek kadar azdır.

Derin tabakaları etkileyen kimyasal peeling ile daha uzun süreli ve etkili sonuçlar almak mümkün iken iyileşme dönemi çok uzun sürmektedir. Birçoğu sedasyon (sakinleştirici ilaçlar) ve genel anestezi ile uygulamayı gerektirir. Kullanılan ilaçların etkinliği fazla olduğundan yan etki potansiyelleri de o derece artmaktadır.

Yönteme Özel Uygulamalar

Kimyasal Peeling uygulamalarında genellikle meyve özünden elde edilen glikolik ve laktik asid ile salisilik asid kullanılır.Yüzeyel yapılan işlemler seanslar halinde uygulanır.Genel anlamda cilt bakımının en önemli bileşeni konumundadır.

Orta derece peelingler genellikle TCA adı verdiğimiz başka bir ilaçla yapılmaktadır.TCA özellikle cilt lekelerinin tedavisinde önemli bir ajandır.Yüzeyel peeling ile başlanan ve yeterli cevap alınmayan olgularda TCA uygulamalarına geçilir.Orta derece peeling işlemlerinde iyileşme süresi daha uzun fakat sonuçlar daha kalıcıdır.

Derin kimyasal peeling ise Phenol (fenol) adı verilen kimyasal bir ajanla gerçekleştirilmektedir. Derin kimyasal peeling işlemi yan etkilerinden dolayı kliniğimizde uygulanmamakta ve lazerli soyma işlemi derin peeling işlemlerinde tercih edilmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Kimyasal Peeling Fiyatları Bursa

Kİmyasal peeling uygulaması ile ilgili fiyat bilgisi ancak muayenemizden sonra verilebilecektir. 0224 242 00 57'den görüşme randevusu alabilirsiniz. Op. Dr. Ali Tufan Soydan'a soru sormak için lütfen tıklayınız.

Bize Ulaşın

icon

Esentepe Mah. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Neşe Sok. No:6 Kat:4 D:12 Nilüfer - BURSA

telefon +90 224 242 00 57
+90 533 593 18 03 Whatsapp

facebook_ali_tufan_soydan9 [email protected]

facebook_ali_tufan_soydan| facebook_ali_tufan_soydan4| facebook_ali_tufan_soydan5| facebook_ali_tufan_soydan6